Languages: Deutsch English Croatian
Homepage
Telefon

KANU SAFARI / RAFTING NA ZRMANJI

Cijena: 350 kn za odrasle, 200 kn za djecu do 13. god.
(Uključuje ručak i piće)
KANU SAFARI / RAFTING NA ZRMANJI
     
Opći uvjeti putovanja: pdf
  Zrmanja započinje svoje 69 kilometara dugo putovanje u južnom dijelu planine Plješevice. Na svojem putu prema Novigradskom moru, u koje se ulijeva, prolazi kroz uske doline i veličanstveni 200 metara dubok kanjon. Ona je tipična krška rijeka – ima brojne slapove i snažne brzace, što ju čini idealnom rijekom za sportove na divljim vodama.
  Ljubitelji raftinga su ju nazvali ljepoticom i zvijeri, jer je, za vrijeme visokih vodostaja, jedna od najboljih rijeka za rafting u ovom dijelu Europe. S druge strane, Zrmanja je sa svojom pritokom Krupom, tijekom ljeta mirna i spokojna, te lagano nosi posjetitelje kroz očaravajući krajolik.

  Naš izlet počinje u Kaštelu Žegarskom gdje ćete dobiti svu potrebnu opremu i gdje ćemo Vas upoznati s pravilima o ponašanju na vodi. Ubrzo nakon toga krećemo niz rijeku. Put završava u Muškovcima gdje ćemo se uz ručak i kupanje odmoriti. Ako dođete osobnim automobilom, nakon završetka izleta osiguran je prijevoz do parkinga na startu.

  Nije potrebno imati prethodno iskustvo, a na izletu mogu sudjelovati djeca u pratnji roditelja.

  Početak (presvlačenje, instrukcije, ukrcavanje i početak plovidbe Zrmanjom) je u Kaštel Žegarskom u 10:00 sati. Plovidba do ušća Krupe i Visokog Buka ( 10 metarski slap) traje sat i pol, a slap se zaobilazi 5-minutnim hodom. Spust rijekom ukupno traje četiri sata od čega se jedan sat potroši na povremene odmore i kupanje. Veslanje nije naporno ni opasno, voda je ljeti bistra i osvježavajuća - savršena pustolovina za početnike.
  • 10:00 – Kaštel Žegarski, preuzimanje opreme i priprema za izlet
  • 10:30 – početak izleta
  • 10:30 - 14:30 – avantura kroz kanjon Zrmanje, uz pauze za odmor i kupanje
  • 14:30 – dolazak u Muškovce, završetak raftinga
  • 15:00 – ručak
  • 17:00 – odlazak
   
  Na Krupi i Zrmanji se mogu koristiti različite vrste čamaca za veću udobnost i sigurnost. Otvoreni kajaci su namijenjeni za dvije osobe, vrlo stabilni i jednostavni za upravljanje, te se koriste u ljetnim mjesecima, kada je vodostaj rijeke niži (kategorija I-II*). U vrijeme visokih vodostaja (kategorija III-IV*) koristimo čamce za rafting, kapaciteta 8 do 10 osoba.

  Svaki kajak na raspolaganju ima vodootpornu torbu ( za suhu odjeću, hranu, fotoaparat itd.).Na raspolaganju su također prsluci za plivanje i kacige, koje su obavezan dio opreme. Ovisno o vremenskim uvjetima dajemo i dodatnu opremu za hladnije vrijeme (neoprenska odjela).

  *kategorije: I-II lipanj, srpanj, kolovoz = kanu safari
  III-IV travanj, svibanj, rujan, listopad = rafting

  Osobna oprema koju preporučujemo ponijeti na izlet:
  Ponesite čvrste sandale, tenisice ili sličnu sportsku obuću, majicu, kupaći kostim, kremu za sunčanje, sendvič ili lunch paket, piće za osvježenje. Neobavezno – kapa, fotoaparat, ručnik.

  Cijene: 350 kn za odrasle, 200 kn za djecu do 13. god.
  U cijenu je uključeno
  :
  • ručak u prirodi ( roštilj, salata, piće )
  • ulaznica za Park prirode Velebit
  • vodič grupe (skiper)
  • sva potrebna oprema za tu vrstu izleta
  • osiguranje u slučaju nezgode
  • maksimalan broj sudionika je 30 osoba po grupi, minimalan broj je 4 osobe
  • ako sveukupno ima manje od 4 prijavljena polaznika, a gost i dalje želi da se izlet održi, cijena izleta povećava se za 20%
  Kao organizatori, zadržavamo pravo promjene programa ovisno o vremenskim prilikama, sposobnostima grupe, vodostaju itd. Zbog sigurnosti klijenata do promjena može doći bez prethodne najave.
  Start: KAŠTEL ŽEGARSKI
  GPS Koordinate: 44"09*47,4 N 15*50*39,5 E
TripAdvisor
Hrvatska Turistička Zajednica
Hrvatske vode
PP Velebit